|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3294
|
Pj, vse kar praviš, je le subjektivno mnenje, kaj ti slučajno ne plačajo fotografiranja, da ti tako grejo v nos?
Podaj rajše dokaze, pa jih utemelji, morda še me prepričaš Na tvoje mnenje itak nebom mogel vplivati, mnenje pa itak izhaja iz nekih podatkov, ki so lahko izmišljeni ali pa dejansko videni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alja_snow |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2012 22:34 Prispevkov: 60 Kraj: Maribor
|
Zanima me zakaj Mariborčani ne zasnežujejo v spodnjem delu ? Upam, da jim Lisica uspe ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
V kolikor misliš spodnji del kot Stadion, se ta ne zasnežuje zato, ker je potrebna temperatura za zasneževanje -2,5 stopinj vlažnega termometra. Glede na to, da je temp. malo nad ničlo in pri skoraj 100% vlagi zasneževanje ni mogoče. Se pa kadi še nekoliko pod luko, nižje nisem videl. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Lenko tista cifra (6x v 15 letih) ni subjektivno mnenje, ampak vec kot dovolj dober dokaz, da pac ne znajo opraviti svojega dela. In cifra ni izmisljena, ampak jo lahko sam preveris v minuti. Kolikokrat je bil odpovedan Zagreb, pa ima zelo zelo podobne pogoje, in za povrhu brez ne vem kaksne tradicije, katero Mariborcani tako radi omenjajo.
Ko si enkrat malo vec naokoli, vidis da je samohvala parih osebkov povezanih z organizacijo, navaden BS, realnost je pa cisto drugacna.
In ne, res mi Mariborcani ne placajo za fotografiranje, prav tako pa mi ne placa niti Zagreb, Kranjska Gora, Soelden, Garmisch ali kdorkoli drug (stvari gredo za vecino v tem businessu krepko drugace), tako da mi definitivno ne gredo v nos zaradi tega. Mi gredo pa na jetra z njihovo kmecko "organizacijo", ki si niti ne zasluzi imena organizacija. Pocasi (ampak je zelo verjetno ze prepozno) bodo morali razumeti, da svetovni pokal ni neka kmecka dirka, na kateri je najbolj vazno, da ponudis 50 litrov zastonj vina, vse ostalo bo pa ze, ne glede na to kako za en k** je postimano.
Ce ti moje "subjektivno mnenje" glede tega ni vsec, poglej malo tuje medije, pa poglej kaj pisejo o tekmah v Zagrebu, Kitzbuhlu, Schladmingu in kaj pisejo o tekmi v Mariboru. O Mariboru ni nobenih presezkov in zapisov o spektaklu.
Pa glede na to, da sem letno na kaksnih 20 prizoriscih svetovnega pokala sem si verjetno ze ustvaril vsaj na priblizno realno sliko o kvaliteti organizacije teh stvari. In kar se mene tice, je Mariborska povsem na dnu... tam nekje kot pa Trbiz... ki pa je ze izgubil tekme.
PS: Pa se to... za Zagreb me boli, ampak tako rad ga omenjam zgolj zato, ker jih imajo vsi za ljudi, ki nimajo pojma o smucanju (in se cem). Ampak ti "nesmucarji" so v parih letih uspeli narediti eno najboljse, ce ne najbolje, organizirano tekmo v celem svetovnem pokalu. Mi pa? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Khm, prav dobro bi bilo videt, v katere tekme se koliko vlaga pa da se vidi kako je na stvari. Ker ravno nimam dostopa do teh podatkov, pa glede na to, kako dobro državo imamo, ki pač ne sofinancira ničesar, hvalabogu vsaj za EU, smo tu kjer smo, pred EU se je vlagalo v smučišča koliko? Par rabljenih naprav na par let, morda kakšna nova proga, ko še zakoni niso bili hudi. Sedaj, ko pa turizem šteje že več kot pa kakšna industrija, pa vidimo koliko se v kaj vlaga. Tako tudi promocija ala svetovni pokal odpade. Itak, bi verjetno vsak rad videl svetovni pokal na kakšen Piskru, ki ima bolj zagotovljene pogoje, potem pa povej, koliko se jih bo vozilo tja, kam jih boš dal... Jah spet smo tu, ni denarja za investicije, zakreditirat pa se spet nesmeš.
Sem pa prepričan, da vse to v Zagrebu financira kdo drug, ker takšno majhno smučišče, nevem kje bi dobilo toliko denarja...
Tista številka 6 krat, pa vemo zakaj je bilo tako, tukaj je dejavnik višje sile, in ne organizacije. Nišem se videl, da bi lisica opadla zaradi kakšnih neplačanih zadev FIS-u, ali pa kaj takšnega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1055
|
Pa ne biti tko črnogled... saj letos bo žur, imamo Tino pa bo ful ljudi prišlo, ne more biti nič drugega kot spektakel...  _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25 Prispevkov: 193 Kraj: Maribor
|
Zaceli so delat sneg tud na cojzi. _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1773 Kraj: sun city
|
Start Snežne Kraljice (slalom):1030 n/vm
Cilj: 730 n/vm
Start Zlate lisice (slalom): 590 n/vm
Cilj: 336 n/vm
Malo nizko smo, a ne??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Imamo pa inverzijo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1773 Kraj: sun city
|
Inverzijo lahko imaš za na kruh namazat....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
lenko je napisal/a: | Tista številka 6 krat, pa vemo zakaj je bilo tako, tukaj je dejavnik višje sile, in ne organizacije. Nišem se videl, da bi lisica opadla zaradi kakšnih neplačanih zadev FIS-u, ali pa kaj takšnega. |
Neplacanih zadev FISu hvala bogu se nekaj casa ne bo... vsaj dokler bodo za to odgovorni "Ljubljancani" (SZS), ce bi bila pa za to odgovorna mariborska obcina, bi bila pa stvar verjetno ze nekaj casa precej podobna Univerzijadi
Drugace pa... ja visja sila, ampak ravno to je bil point da sem se sploh oglasil. Z nekaj PAMETNE in pravocasne priprave, se da "visjo silo" ukrotit, ali pa vsaj omiliti. Ampak dokler bodo v Mariboru za te stvari odgovorni pametnjakovici v tvojem stilu (ja do danes sem ze ugotovil, da ti tam nimas nic), potem bo "visja sila" vedno primeren izgovor.
Ampak resno... koliko dni v novembru in decembru je bil v Mariboru minus? Koliko od tega se je delalo sneg? V Zagrebu so stvari na terenu zaceli pripravljati vec kot dva meseca nazaj (sredi oktobra), sneg pa takoj ko so bile temperature primerne... pa tudi ce je bilo to konec novembra. Pri nas pa je takrat brez veze delati te stvari, ker bo tako ali tako vse pobralo. In potem se cudijo, ko se na pol metra ledu da brez problema odpeljati obe tekmi, medtem ko je pri nas "visja sila" preprecila izvedbo tekem. Jebes visjo silo, ce se vse skupaj zacne dogajati 14 dni pred tekmo, ko bi povsod drugje ze vse zakljucili in samo se cakali tekmo. O tvojih idejah o financiranju teh stvari s strani drzave, pa raje sploh ne bom...
Spik ja, letos bo pa spektakel. Kot ze 48x do sedaj... v stilu vaske veselice v Zg. Dupleku. Samo vprasanje je ce kaj sploh bo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
V novembru natanko nič, v decembru pa kakšen teden dni uporabnih noči.
Aha, torej jim svetuješ, da že od začetka postavijo 40 topov na stadion in na zgornji del tekmovalne proge, ob enem pa tvegaš milion člankov v večeru, in ostalih slovenskih medijih, ogorčenih obiskovalcev, češ da je samo lisica pomembna, zakaj se ne druga smučišča zasnežujejo itd...
S tem si naredil več slabega kot dobrega. Pa še turisti ne bodo skorajda nikjer imeli za smučat.
Zgubiš 40 topov, če slučajno odspodaj ni pogojev, odzgoraj pa so. Toliko denarja, da bi se vsak dan prestavljali sem pa tja pa spet ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Ja potem naj se pa pac ne grejo tega. Stvar je zelo preprosta... veliko bolj preprosta kot si mislis.
Pa se nekaj... kaj je pri vsem tem bolj pomembno? Clanek v Veceru, ali pa na 1000 clankov po precej bolj pomembnih casopisih (naklado in doseg Vecera doseze vsak lokalen casopis v malce vecji vasi) po vsem svetu... no ali pa vsaj po celi Evropi, ker smucanje drugje tako ali tako ni relavantna novica? Za omejene lokalce definitivno Vecer, za vse ostale pa pac ne.
Pa se nekaj... Svetovni pokal se povsod po svetu dela za promocijo destinacije in bolj kot ne povsod, razen v Kitzbuhlu in Schladmingu, je direkten izkupicek okoli nule. Posreden dobicek, zaradi povecanega stevila gostov itd, pac ne. Ampak s tem, ko je edina vazna stvar clanek v Veceru, ter pa slikanje petih majmunov s pomembnezi in "pomembnezi", potem pac je kot je... sledijo pa seveda izgovori na visjo silo in ne lastno nesposobnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
Mene je najbolj zmotilo to, da ko smo imeli tisti konkretni minus (tudi v dolini) se praktično ni naredilo nič snega. Niti piskra se ni dalo zasnežit, ker jih je pač veter jebal (baje).
In zdaj oni celi pametni razlaga da bo rešil lisico, samo da bog da 2-3 mrzle noči? Če pa v celem tednu (+/- kak dan) minusa niso bili sposobni zasnežit najvišje ležeče proge ki ima novo sedežnico.
In ja, lahko ti meni napišeš na pohorje.org da je obratuje belvi,ruška in cojzarca, ampak če pridem gor in si fentam robnike pričakujem plačilo popravila oz. če je nova oprema povrnitev stroškov. Ampak ker tega pač ni, me pohorje tud ne bo vidlo, večerovka ali sezonska za 100? gor al dol, ni vredno. In da bom jaz pobiral kamenje iz proge med tem ko se pohorci grejejo ob borovničkah? Ne se je***. Enako velja za urejanje proge pred nočno smuko, enkrat z ratrakom gor in je to to. Razumem da voznik mogoče ni plačan za kaj več ampak to ne leti nanj, ampak na lastnike oz. upravljalce.
In kot sem reko, srčno upam da bo proga super, da bo snega 2 metra, pa magari umetnega, ampak ne me fopat da rabiš 2-3 mrzle noči da prekriješ celo progo, ker tudi na vrhu ga ni ostalo kaj dosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alja_snow |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2012 22:34 Prispevkov: 60 Kraj: Maribor
|
Pravijo, da letos ne bo Zlate Lisice v Kranjski Gori. Ker imajo pripravljen rezervni načrt : selitev na zgornji del. Ki bo pa ciljna arena ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|