Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 7:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

verjamem, da si na Monte Cherzu imel občutek, da ješ najmanj v Rožmarinu.kar se cen tiče.....ampak da nisi našel spodobne koče?? (bi pa vprašal, saj se vedano o vsem informiraš) Npr. Utia Punta Trieste, Utia Pralongia, Utia I table, Utia Sponata.....še kako dobre koče...predvsem Utia Punta Trieste je s svojimi rebrcami in svinjsko kračo že kar legendarna....kakorkoli 8 let zaporedoma v Alta Badii, pa se še nisem naveličal....ampak, da ne bo kdo mislil, da sem z vsem zadovoljen.....kar se tiče prog sem sila, sila zahteven....Me nič kaj ne vleče v A.....ostalo o enkopravnosti sem pa že prej napisal....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 9:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Citiram:
ampak da nisi našel spodobne koče?? (bi pa vprašal, saj se vedano o vsem informiraš)
Najina Alta Badia je bila povsem spontana odločitev, ko sva se odpeljala od doma sem imel za 3 dni rezerviran apartma v Ahrtalu in edino kar sem vedel je bilo, da bova smučala 2 ali 3 dni na Speikbodnu in Klausbergu. Vse ostalo sva sproti improvizirala, recimo da sem se šele v nedeljo zjutraj pri nakupu karte odločil da bova na Speikbodnu in Klausbergu smučala samo 2 dneva, da greva tretji dan nekam v Dolomite. In še ko sva se v torek vozila proti Brunecku, sva nihala med Kronplatzom in Alta Badio. Skratka, ni šlo za nek planiran tedenski dopust - v tem primeru bi se že bolje pripravil - ampak sva šla enkrat za spremembo bolj 'na blef'. Vseeno pa hvala za nasvet glede koč, saj enkrat čez nekaj let se bom zagotovo spet vrnil v Dolomite - nedvomno imajo svoj čar !
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 9:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

Ja, okusi so različni. Mogoče se človek tudi navadi nekaterih slabosti njegovega "najljubšega" smučišča. To je najbrž približno tako, kot to, da nam je doma bistveno bolj udobno kot v najbolj luksuznem hotelu. Ko jaz sestavim razvejanost smučarskih prog, njihovo urejenost, gnečo na smučišču, okusno hrano v kočah in restavracijah potem je gotovo področje centralnih Dolomitov daleč na prvem mestu, pred Kronplatzom, Ischglom, Serfaus - Fiss - Ladisom, Skiweltom Wilder Kaiser, Obertauernom, Mokrinami, Pohorjem in Cerknim, pred Espace Killy, Paradiski in Tremi dolinami, da naštejem samo nekatera smučišča, na katerih sem smučal v preteklih letih. V Alta Badio se pač najraje vračam, tam se počutim najbolj "doma". Hvalabogu, da je tako, če bi bilo drugače, bi imeli na celem svetu samo eno smučišča. vsakdo, ki raje smuča drugje, pomeni za mene manj gneče na progah in ob njih.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 1:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Letos sem bil po spletu okoliščin 2x v Badii (decembra in februarja) in v mnogem se z Mikijem kar strinjam. Kabinke so pač iz nekega nesrečnega obdobja, ko so bile popularne stoječe in polsedeče kabine in se je nekomu zdelo, da je smuči praktično imeti pri sebi. Je kar nekaj podobno ponesrečenih naprav po svetu. Iz podobnih razlogov meni niso preveč ljuba smučišča v Švici in kjer drugje, če so posejana s klasičnimi nihalkami in vlakci.

Če niso mogli urediti nadvoza nad cesto, bi lahko postavili vsaj tračnice (kot jih vidimo na Trbižu, kar je zelo praktično in poceni. Pa tista počasna in neudobna povezovalna sedežnica Borest...

Ene stvari pa vidim tudi malo drugače. Primerjava ene Alte Badie z raznimi vaškimi smučišči kot so Speikboden ali Silian ni čisto na mestu. To je povsem drug tip smučišča, tudi meni pa z leti vse bolj pašejo vaška. Badia je zanimiva tudi zato, ker imaš tudi kakšen malo bolj odmaknjen del, kjer se počutiš, kot bi bil na vaškem smučišču.

Miki, glede razmer si imel pa očitno smolo. Ker veliko mojih znancev smuča redno v Dolomitih, lahko tudi z lastnimi izkušnjami potrdim statistične navedbe, da se ta del Dolomitov ponaša z nadpovprečnim številom sončnih dni in praviloma dobro snežno podlago (kar naj načeloma ne bi šlo skupaj, ampak tu sem redko videl celodnevno preganjanje oblakov, bolj tipično je padel sneg (po možnosti ponoči), potem se je pa razjasnilo). Se je meni kar nekajkrat zgodilo, da smo se v Avstriji preganjali po megli in snegu, v Dolomitih pa so se kopali v soncu. Če temu dodam še prelepop naravo, me bodo najbrž Dolomiti občasno še videvali.
Nazaj na vrh
miroko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 1:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:32

miki je napisal/a:
Da ne bo pomote: ko gledam moped-ove slike, tudi pri meni deluje najlepša slovenska lastnost, fovšija namreč . Res si imel prekrasen teden, na fotkah se kar vidi kako dober sneg je bil, v letošnji precej kilavi zimi so Dolomiti kar nadpovprečno obdarjeni tudi z naravnim snegom (saj ne da bi ga potrebovali, tam znajo pričarati dobro smuko tudi brez njega, ampak lepše pa je vseeno če je tudi kulisa malo pobeljena ).

Ampak:
pj je napisal/a:
Za razliko od velike vecine (ali pa celo vseh) prisotnih imam sam "malce" nasprotno mnenje. (...) In glede na pricakovanja, katera so imela podlago v pogovorih z znanci, ter tudi v navdusenju na tem forumu, sem gladko razocaran. In to mocno. Idealne proge so vse prej kot idealne, super moderne naprave so v vecini primerov vse prej kot to, za povrh vsega mi pa se guzva na smuciscih, ki naj je v resnici zadnjih par dni sploh ni bilo, tako da si ne znam predstavljati, kaksno izgleda takrat ko naj bi bila, ni pretirano vsec. (...)
Za razliko od velike večine te razumem! Midva sva bila v Alta Badiji letos januarja, sicer samo za en dan. Prva dva dneva sva preživela na Speikbodnu in Klausbergu, o čemer sem na forumu tudi poročal, tretji dan pa sva se zapeljala v Alta Badio. Reportažo sem dal samo na Alpinforum: http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=38324, saj se mi zdi da je z Dolomitov na našem forumu kar dovolj poročil. Kdor kolikor toliko obvlada nemščino, lahko prebere kaj sem napisal za konec (4. 2. 2011): predvsem od žičniškega sistema sem pričakoval več! Sicer nisva bila prvič v Alta Badiji, po en teden sva v Dolomitih preživela že leta 1994 in 2003, ampak 8 let je tudi kar dolg čas ...

Vem da je k vtisu prispevalo vreme, ki je bilo precej depresivno, pa še svetloba je bila do dveh popoldan hudo difuzna. Pa zeblo me je cel dan kot psa, to tudi ne prispeva k dobremu vtisu. Ampak tudi če vse subjektivne dejavnike pustim ob strani, je moj strnjen vtis sledeč: dosti ljudi, gladke trde proge in ponesrečen žičniški sistem, lahko rečem da je bil to za moj okus najslabši smučarski dan tedna (prej sva bila 2 dneva na omenjenih Speikbodnu in Klausbergu, nato pa na V. Tirolskem). Po vrsti:
- znamenita Gran Risa naju je pričakala s sveže razgrnjenim umetnim snegom, precej neravno razvaljano progo in ledenimi grudicami, vmes pa se je kotalilo tudi nekaj kamnov
- vse tri kabinske žičnice ki sva jih uporabljala imajo nerazumljive pomanjkljivosti: gran Risa je enak tip kabine kot v Mokrinah, vendar za razliko od mokrinske nima polnovredne klopi, ampak neko smešno polovično klopco kamor s težavo spraviš pol riti . Na Piz Sorega smo vedno čakali vsaj 5 minut, potem pa, namesto da bi smučke lepo vtaknil zunaj v nosilce (kot npr. na Vzpenjači ali na veliki večini avstrijskih gondol) jih moraš vlačiti v kabino in jih tam zatikati v neke notranje opore; nerodni otroci ki so se vozili v isti kabini so mi pri tem skoraj iztaknili oči . Sicer lep Col Alt pa nosilcem sploh nima, torej smučke v kabino kjer se ti potem cedi sneg po hlačah in po klopeh ...
- sedežnice: nekatere kratke z malo višinski razliko in nezanimivimi progami (npr. Ciampai ali Biok) so sodobne odklopne 4- in 6-sedežnice, Bamby in La Fraina z edinimi uporabnimi progami na platoju pa so fiksne. Kupol skoraj ne poznajo, ima pa jih povezovalna sedežnica Pradüz ki jo uporabiš le 1x na dan. In še nekaj takih nelogičnosti.
- prehod med obema stranema na Cherzu je še vedno peš - preko - ceste, da v vseh letih niso uspeli zgraditi nadvoza ... ne vem?
- restavracije na smučiščih: res je da nisem kaj dosti izbiral, midva ne prilagajava smuke kočam, ampak obratno: ko naju prime lakota (ali pa naju preveč zebe), si poiščeva prvo simpatično kočo. No, na Cherzu nobena ni zgledala kaj prida, gneča, hladno, cene pa perverzne (polenta z gobami 15, zelenjavna juha 7 evrov). Na splošno so mi koče v Alta Badiji delovale že zelo 'italijansko' (kar nikakor ni mišljeno kot kompliment), medtem ko so recimo na Klausbergu, Helmu ali Kronplatzu še povsem 'tirolske'.

Skratka, saj ne da bi bilo slabo, ampak ime je obetalo več. Nasledni dan na Sillianu pa - prazne proge, gondola z nosilci za smuči, juha za 3 evre in pol ... zopet doma !

Se pa strinjam - hvala Bogu da so okusi različni, zato je pa življenje zanimivo.

Imam vprašanje zate Miki.
Smučal sem že v Alta Badiji, Kronplazu, Speikbodnu, Klausbergu, Helmu.. in nikakor se ne "upam" odločiti za Sillian. Prosim svetuj mi kako je to smučišče v primerjavo z omenjenimi smučišči? Ceno sm. kart imajo takšno kot v Dolomitih pa se mi ZDI (?), da nudijo precej manj? Ali se motim?
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 5:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Nekaj takega kot Speikboden. Aja, vprašal si mikija.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 11:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Ni problema, več glav več ve . Tudi sam bi Sillian po velikosti oz. ponudbi uvrstil tja k Speikbodnu in Klausbergu. Vsekakor je za preizkusiti za dan ali dva (recimo na poti v Dolomite ali pa v kombinaciji z drugimi vzhodnotirolskimi smučišči), za en teden pa je absolutno premalo. Seveda se moraš vprašati kaj želiš: poznam ljudi ki lahko cel teden smučajo, recimo, na Hochrindlu , drugi pa nujno potrebujejo sisteme kjer še po enem tednu ostane kakšna proga neprevožena. Sam sem bil še pred nekaj leti absolutno med zagovorniki veliiikih smučišč, zdaj se nahajam nekje vmes ... kriza srednjih let ?
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2011 6:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Citiram:
sedežnice: nekatere kratke z malo višinski razliko in nezanimivimi progami (npr. Ciampai ali Biok) so sodobne odklopne 4- in 6-sedežnice, Bamby in La Fraina z edinimi uporabnimi progami na platoju pa so fiksne.

No, očitno so to opazili tudi oni sami:

Citiram:
News of Dolomiti Superski for winter season 2011 2012:
Alta Badia

? A 6 seater automatic coupling chairlift Bamby will replace its 4 seater predecessor (Length: 989 m ? transportation capacity/h: 2800)

? A 4 seater chairlift Costes dal Ega will replace its 3 seater counterpart (Length: 568 m ? transportation capacity/h: 2400)

Vir: http://www.dolomitisuperski.com/en-US/news-106EN.html?idblock=6749
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 8:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 23:14

Alta Badia počasi zasnežeju večino smučišč, čeprav je čez dan toplo, je ponoči okoli 4 stopinje pod ničlo in pridno delajo sneg. Muči jih predvsem inverzija, a v nedeljo kaže da se bodo temperature spustile do -10 stopinj, čez dan pa prva pošiljka snega, ki bo verjetno ostala na progah(za razliko od tiste okoli 20. oktobra).
Col Alto, gondola iz Corvare

Piz La Ila, pravtako sta črna in rdeča skoraj v celoti zasneženi

Santa Croce

Nazaj na vrh
gorenc2
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 10:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41
Kraj: Gozd Martuljek

Upam, da ga bo do 7.12. še kej zapadlo!
2012/2013 Kranjska Gora8x, Bad Kleinkirchheim 1X, Großeck - Speiereck 1x
2013/2014 Alta Badija 4x, Kranjska Gora30X, Mokrine 1X
2014/2015 Kranjska Gora 22X, Katchberg 1X, Molltal 1X
2015/2016 Kranjska Gora 6x Alta Badija 4X
2016/2017 Alta Badija 4X Kranjska Gora 28X Mojstrana 1X
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kregar
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 10:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Jaz pa do 12. ko gremo za en tedn. Vedno do zdaj je bilo, pa ce tudi je blo okoli zeleno, ampak to ni tak obcutek, spomnim se pred kakimi 4-5 letami, ko smo sepeljali cez passo in smo se vozili med stenami
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 6:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Nove vremenske napovedi kažejo še vedno dokaj tople dneve za vsaj en teden, tako pravijo da lahko snežinke pričakujemo v začetku decembra. Sezona 2011/2012 se začenja sicer v Alta Badia 03.12.2011.
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 4:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Evo, odprte proge 03.12.2011
COLFOSCO
- Abruse
- Borest
- Sodlisia
LA VILLA
- Doninz
- Baby Altin
BADIA
- Santa Croce
- Baby Pedraces

Proge ki se odprejo 07.-08.12.
- Piz La Ila
- Piz Sorega
- Bamby
- La Brancia
- La Fraina
- Col Alto
- Arlara
- Braia Fraida
- Boe
- Costes dal Ega
- Pralongia
- Pralongia II

Začetek sezone bo bolj klavrn, nato pa zgleda da bo vredu, čeprav upam še na kaj več do 12. Trudijo se, trudijo ampak temperature delajo svoje.
Nazaj na vrh
Anzze
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 07, 2011 11:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 10:14

A ima kdo kakšne informacije o odprtju prog ta vikend? Predvsem Arabba in povezave od tam naprej. Upam da se ne bo treba vozit do Kronplatz-a
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 07, 2011 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Stanje lahko preveriš tukaj, dosti se bo odpiralo 7 in 8.12, edino za Arabbo ni še nič informacij kaj bo odprto. Bomo vidl kam se bo treba furat...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 23 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net