|
Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
mato1982 |
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 12:11 Prispevkov: 33
|
kak je stanje na piskru ju3 bi šel gor. aja pa če mi kdo pove za pot iz ruš kako se pride na spodnjo postajo, kje v rušah zaviješ in če je cesta sploh prevozna.
hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
humdrum |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 1:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 12:55 Prispevkov: 128
|
Neverjetno!!!
-5 v mestu, -4 na Trikotni in NIC NE ZASNEZUJEJO!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
humdrum |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 2:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Podatki o vremenu za: 17.1.2010 1:07:51
Trikotna_jasa_(590m)
Temperatura: -4.5 °C
Trend temperature: -0.9 C/h
Vlažnost: 86 %
Trend vlažnosti: 0 /h
Hitrost vetra: 0 m/s
Podatki o vremenu za: 17.1.2010 1:07:51
Maribor_(273m)
Temperatura: -5 °C
Trend temperature: 0.0 C/h
Vlažnost: 99 %
Trend vlažnosti: 4 /h
Hitrost vetra: 3 m/s |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
humdrum je napisal/a: | Neverjetno!!!
-5 v mestu, -4 na Trikotni in NIC NE ZASNEZUJEJO!!!  |
Ti "kao" ne veš, da je tekma....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
humdrum |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Seveda vem in se vse gledal ampak.... kaj je povezava med lisico in čopko???  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
humdrum je napisal/a: | Seveda vem in se vse gledal ampak.... kaj je povezava med lisico in čopko???  |
Razen tega, da isti ljudje delajo na progi in na topovih-skratka po tvoje bi moralo biti v MB, kar nekaj supermanov.........seveda ni nobene povezave...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
humdrum |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Ce to je to, bodo mogoce ponoci danes zasnezevali.... Bomo vidli |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
Danes sem smučal na Mariborskem Pohorju. ( najprej mimo "Lukeja" in z vlečnico Habakuk nazaj, nato se je ob 10.00 odprl Mb slalom in sem smučal tam nato sem pa pogledal še stanje na Stolpu in Videcu )
Mimo "Lukeja" je proga zelo dobro pripravljena. Zasnežena je v celoti in ni ledena.
Zgornji del Mariborskega slaloma je zelo leden še od včerajšnjega veleslaloma, spodnji del pa je soliden.
Na Stolpu ni gneče, pravzaprav skoraj nihče ne smuča tukaj.
Obe progi na Videcu sta uradno še zaprti, vlečnica pa deluje. Vseeno sem se nekajkrat spustil po obeh progah. Leva rdeča proga je že lepo zasnežena in mislim da bo kmalu odprta. Desna črna pa še zdaleč ni pripravljena, snega je sicer dovolj vendar proge še ne urejajo.
Desna rdeča proga (Marinova)
lp _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerman |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Mene pa zanima kdaj bodo odprli čopko če mogoče kdo ve?
Al pa vsaj pribljižno kdaj bi bla odprta?
Res ne vem zakaj ne delajo snega sedaj ko je pod 0°C pa vode je na pretek!!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3282
|
Pod ničlo sicer je, vendar ponoči nižje od S ovinka pod -2 ne pade. Žal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
humdrum |
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Pravzaprav vceraj in predvceraj je blo -5....
Danes -4 na tr.jasi in ne zasnezujejo!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Človek pa tebe bo še kje fršlok,ob vsem tem bombastičnem razburjanju...
Danes zjutraj sem naredil 3 super fure,tudi po čopki sem ga skliznil v dolino,ampak se mi zdi,da pa ga je za odprtje še malo premalo. [/quote] _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Citiram: | Ce to je to, bodo mogoce ponoci danes zasnezevali.... Bomo vidli | Kje pa, danes ponoči pa so bili utrujeni od še ene nadvse uspešno izvedene vrhunske prireditve in vse s tem povezane (samo)hvale, tako da spet ni bilo časa za zasneževanje.
Nedelujoči topovi zadnje tri noči so tudi mene spravili v hudo slabo voljo. V petek popoldan so zgornji del Čopke (gl. predzadnjo sliko na mojem poročilu) zasneževali pri povsem nemogočih pogojih, mislim da sem na enem topu odčital -0.9 stopinj - temu primerno so proizvedli skoraj čisto vodo. V noči od sobote na nedeljo ko se je temperatura v Mariboru prvič po dolgem času spustila na -4 pa vse mirno in tiho .
Citiram: | skratka po tvoje bi moralo biti v MB, kar nekaj supermanov.........seveda ni nobene povezave... |
Glej, fischerpro3, vsi vemo da je bila tekma. In da je za organizacijo potrebno dosti ljudi in truda, mislim da je tudi večini jasno. Ampak da ob vseh stotinah ljudi ki so delali na Lisici niso mogli pogrešati dveh mandlcov ki bi upravljala s topovi in črpalkami na Čopki, pa ne verjamem. Predvsem, ker smo prejšnja leta tudi že doživeli obratno situacijo - natančno se spomnim, da so bila leta ko so med Lisico zasneževali netekmovalne proge. Če mi pokažejo katere tri gumbe je treba pritisniti, se javim da prihodnje leto jaz dežuram pri topovih, da bodo lahko 'profesionalni' topničarji medtem opravljali pomembnejša opravila na Lisici (recimo 'abručali' progo, nosili kole gor in dol, kuhali vino, pekli lepinje ali počeli kake druge neodložljivo pomembne zadeve, vse seveda mnogo pomembnejše od skrbi za rekreativne proge ). Prostovoljno, se razume!
K sreči pa sem že v letih, ko ni več nevarnosti da bi me 'fršlok', pač skomignem z rameni ... Pohorje pač ... in se odpeljem na Koroško. Pa kaj, če je Čopka narejena na pol. Bo pač drugi teden ... ali pa februarja ... ali pa sploh ne. Mi mamo cajt in dnar, da si lahko privoščimo zasnežene proge ki so odprte 5 ali 6 tednov na leto. Kaj potem če najsodobnejša žičnica na Pohorju in v Sloveniji nima proge do spodnje postaje, to zgleda moti samo jermana, humdruma in mene. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
miki je napisal/a: | Citiram: | Ce to je to, bodo mogoce ponoci danes zasnezevali.... Bomo vidli | Kje pa, danes ponoči pa so bili utrujeni od še ene nadvse uspešno izvedene vrhunske prireditve in vse s tem povezane (samo)hvale, tako da spet ni bilo časa za zasneževanje.
Nedelujoči topovi zadnje tri noči so tudi mene spravili v hudo slabo voljo. V petek popoldan so zgornji del Čopke (gl. predzadnjo sliko na mojem poročilu) zasneževali pri povsem nemogočih pogojih, mislim da sem na enem topu odčital -0.9 stopinj - temu primerno so proizvedli skoraj čisto vodo. V noči od sobote na nedeljo ko se je temperatura v Mariboru prvič po dolgem času spustila na -4 pa vse mirno in tiho .
Citiram: | skratka po tvoje bi moralo biti v MB, kar nekaj supermanov.........seveda ni nobene povezave... |
Glej, fischerpro3, vsi vemo da je bila tekma. In da je za organizacijo potrebno dosti ljudi in truda, mislim da je tudi večini jasno. Ampak da ob vseh stotinah ljudi ki so delali na Lisici niso mogli pogrešati dveh mandlcov ki bi upravljala s topovi in črpalkami na Čopki, pa ne verjamem. Predvsem, ker smo prejšnja leta tudi že doživeli obratno situacijo - natančno se spomnim, da so bila leta ko so med Lisico zasneževali netekmovalne proge. Če mi pokažejo katere tri gumbe je treba pritisniti, se javim da prihodnje leto jaz dežuram pri topovih, da bodo lahko 'profesionalni' topničarji medtem opravljali pomembnejša opravila na Lisici (recimo 'abručali' progo, nosili kole gor in dol, kuhali vino, pekli lepinje ali počeli kake druge neodložljivo pomembne zadeve, vse seveda mnogo pomembnejše od skrbi za rekreativne proge ). Prostovoljno, se razume!
K sreči pa sem že v letih, ko ni več nevarnosti da bi me 'fršlok', pač skomignem z rameni ... Pohorje pač ... in se odpeljem na Koroško. Pa kaj, če je Čopka narejena na pol. Bo pač drugi teden ... ali pa februarja ... ali pa sploh ne. Mi mamo cajt in dnar, da si lahko privoščimo zasnežene proge ki so odprte 5 ali 6 tednov na leto. Kaj potem če najsodobnejša žičnica na Pohorju in v Sloveniji nima proge do spodnje postaje, to zgleda moti samo jermana, humdruma in mene. |
Kaj nimaš VIP karte, da ti gre njihovo proslavlanje na živce??
Daj poprosi jih malo, da ti povedo, kateri gumbi se morajo vklopit....mogoče ti bo ratalo...pred leti (to dobro veš) sem jim poizkušal dopovedati isto, pa se ni dalo-..Dejstvo je da so vse ljudi potegnili na lisico in to je fakt-in jih posledično ni tam, kjer bi po tvojem morali biti.....V teh letih sem vas dodobra spoznal, če ne delajo ni v redu, če delajo zopet ni-skratka en sam jok in stok- ......jaz pa smučam in to konkretno in zanimivo nimam niti enega risa v smučeh, pa imam trenutno čez 20 dni in to , pa saj ni res, na Pohorju.....BTW meni osebno dol visi, če je Čopka zasnežena (tudi če je ne vem koliko snega nastreljano, ja kamenja vedno en kup), vedno mi je bila zgolj izhod v sili-ampak to je moje osebno mnenje....Ostalo, preverjeno včeraj takoj po lisici, mi je bilo fenomenalno...moraš pač imet zrihtane dile in znat nastavit na kanto...skratka ena boljših smučarij sploh po Lisici.....
Nazadnje urejal/a fischerpro3 Pon Jan 18, 2010 3:54 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3282
|
Hm, gumbov za pritisnit, pa še vsega zraven je dosti! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|