| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| andmer99 |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 2:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 226
|
| JurijB je napisal/a: | No, no, malo potrpljenja in razumevanja prosim. Medtem ko je še vedno precej ljudi proti Ptuju brez elektrike, so včeraj po večjem elektro izpadu KKŽ vseeno uspeli zalaufat, prepeljat delavce na vrh in jih porazdelit po terenu.
Danes je bilo tam nekje za švoh 4-ko, z upoštevanimi simpatijami do domačega brega.
Če ne bo drugih nevšečnosti, bodo jutri laufale povezave, jaz grem preventivno v nedeljo gor.  |
To, da na Partizanki ni gor sider, pa res nima absolutno nobene zveze z izpadom elektrike. In to, da so tudi danes, v petek, obratovali v tako skrčeni postavi - dejansko samo Ruška (z 20 minut+ čakanja v špici), Pisker in Cojzarica - nima s tem nobene zveze.
Švoh 4ka je zato, ker je novi sneg naredil idilo, ne pa zaradi aftobusarjev. Že samo teptanje Piskra kaže na balkansko miselnost lako čemo mi to. Zgornja polovica je bila lepo steptana v celotni širini, tako kot se spodobi, če pade pol metra snega in veš, da je praznik in bo gneča.
Spodnja polovica Piskra pa: dragi naši smučarjji, samo za vas smo letos na Pohorju pripravili prvovrstno novost. Največje freeride smučišče v Sloveniji!. Naši vrli delavci so z lopatami in čelnimi svetilkami ob pomoči lisice in škrata Bolfenka vso noč pripravljali grbine in odganjali teptalne stroje iz leve in desne tretjine proge, da je ta ostala neomadeževna od četrtkove smučarije. Tako vas je danes pričakala vrhunska spodnja polovica proge, kot je ni nikjer drugje.
Kdaj bodo steptali spodno polovico? Desno tretjino, ko pade meter snega, levo tretjino pa, ko pade dva metra? Prej pa se vsi lepo gužvajmo po sredinjski tretjini proge. Neki red pa ja mora biti, široke karving proge so za razvajene slabiče.
PS: a so aftobusarji heknili strežnik, da se ni prej vsulo po njih, kako so zavozili na edinem SLO smučišču, ki je dobilo večji sneg? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3374
|
Jaz la mislim da je njihova taktika kr ok. Včeraj ponoči še zasneževali obstoječo širino, danes ponoči pa so načeloma širili proge. Od torka naprej pa bodo lahko zasneževali razširjeno progo.
Skratka glede na vreme, sicer s pozitivnimi temperaturami ampak z nizko vlažnostjo, zaradi katere znova ne bo pobiralo snega, se obetajo odlični smučarski dnevi. Uživajte!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 143
|
No, pa jim je le ratalo odpret. Super
Vprašanje pa je, koliko dni bo sneg vzdržal? Vreme bo kar toplo, se bojim, da bo hitro šlo, v par dnevih. Je pa treba to jutri izkoristit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Kot že trobim cel mesec, snega ne bo pobralo! Zahvaliyi se gre nizki vlagi! Najverjetneje še bodo ostala drevesa bela do jutri, ko bo zapihalo, se ohladilo in še dodatno osušilo.
Razmere bodo kot že cel december, odlične! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
| lenko je napisal/a: | Kot že trobim cel mesec, snega ne bo pobralo! Zahvaliyi se gre nizki vlagi! Najverjetneje še bodo ostala drevesa bela do jutri, ko bo zapihalo, se ohladilo in še dodatno osušilo.
Razmere bodo kot že cel december, odlične! |
Torej misliš da bodo vse povezave laufale dalj časa?
To bi blo super. Jaz sem pač mislil zato, ker se mi 30-40cm vseeno ne sliši tak veliko, če od prej ni nobene podlage in če se enih delov ne zasnežuje, kot npr. Partizanka in povezave od Areha do tja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Kopal sem na nekaj mestih v novozapadli sneg, in ga je bilo čez moje koleno, kar znese 60cm... Steptanega snega je res nekje 40cm.
Načeloma vzdrži nekaj malega odjuge (ki je zaenkrat do konca novoletnih počitnic ni na vidiku), nato bi se pojavile kritične točke na prelomnicah. Skratka, po mojem bodo povezave odprte vsaj 14 dni. Za kaj več pa nimam kristalne krogle. Nekaj spremembe se nakazuje po novem letu, ampak je še vse preveč odvisno od natančne lege ciklonov. Je pa varianta od odjuge, do padavin ali pa do mrazu, kot strašijo mediji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2025 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
| Hvala za razlago. Držim pesti, da bo res trajalo tako dolgo. Ogromna dodana vrednost Pohorju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|