| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| andmer99 |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 223
|
kratek nedeljski report - bolj kot ne kopija sobote. S to razliko, da je bilo čisto sonce in s tem prav super kontrast dolinski megli. Pa po kamerah je bilo zjutraj malo več ljudi kot v soboto.
Aja, fotke? Eh, teh pa tokrat ni, je le nedelja, ko se ne dela.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| andmer99 |
Objavljeno: Tor Dec 16, 2025 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 223
|
Torkov pozno popoldanski report. Na kratko sem izkoristil luksuz domačega smučišča 30 minut stran.
Danes pa je vrag že malo odnesel šalo, sedaj se pa začenjajo razmere slabšati. Modrijan pri zgornjem šanku je kazal 7,6 stopinje in pa 70% vlago. Pihal je JZ-J veter, dovolj močno, da so pokrivali sedeže na Piskru. Po moje je bila hitrost vetra tam proti 10m/s. Skratka razmere so se bistveno poslabšale proti prejšnjim dnem. Vreme je bilo oblačno, sonca skoraj nič. Iz temperatur in oblačnosti sklepam, da ponoči ni zmrznilo.
Smučarjev nas je bilo najprej manj kot 5, potem pa sta prišli še dve šolski vrsti - pod črto skratka ultra prazno. Sneg je pa danes seveda načelo in popoldne ni bilo več pomrznjeno trdo kot prejšnje dni. Kar je nastrganega snega, je takšna mokro vlažna kaša, vendar še ne tista pomladansko južna. Gladki deli vmes pa so tudi spustili, niso pa še bili močno južni.
Fotke so danes slabše kakovosti, ker je slikano skozi haubo. Pojavilo se je kar nekaj dodatnih kopnin:
Verjetno eno izmed bolj načetih mest. Upam, da je okoli še dovolj zalog, da bodo malo poglihali s plugom:
Na takšen način še en mesec proga po moje ne bo zdržala, rabimo en mraz ali pa sneženje. Upajmo, da bo kaj iz tega, kar se nekaj bežno nakazuje okoli božiča.
In pa za mene še glavno presenčenje dneva:
Šofer avtobusa se je danes res izkazal! Smučarski avtobus je vozil po povezovalni cesti proti Žigartu praktično do snega. Kaj takšnega sem videl prvič v življenju, pa nisem malo na bregu. Res je, da je bila danes cesta praktično nezaparkirana, ampak še vedno mi ni jasno ali je cel krak peljal rikverc ali pa je celo zmogel kje proti koncu obrniti. Svaka čast! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Fantastic |
Objavljeno: Sre Dec 17, 2025 7:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 822 Kraj: wait city
|
Svaka cast za optimizem,mesec dni?Do drugega tedna bo kritično. _________________ Lp Georg! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sre Dec 17, 2025 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3348
|
Po noje je andmer imel v mislih do konca meseca.
Danes bo najbolj kritično, jutri bo že malce bolje, bo manj vlage, v petek pa bo znova nizka vlažnost na delu... Ampak bo šlo za nohte...
No za vikend pa že kaže na izboljšanje. Snega sicer še do sredine tedna ne kaže, bodo pa temperature na meji za zasneževanje. Z malo sreče se bo dalo malo poflikati ta kritična mesta.
Bolj podrobna analiza sledi popoldne.
Andmer, hvala za informacije s hriba!
Kako zelo je važno, da izkoristiš vsako uro zasneževanja maksimalno na vso moč, ne pa da delaš suh sneg za podlago.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sre Dec 17, 2025 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3348
|
No,, pa bomo lahko temeljiteje analizirali dogajanje na Pohorju.
https://www.visitpohorje.si/vremenske-razmere/
Ponovno se pojavljajo vremenske postaje na Pohorju. V jeseni sem jih že opazoval po nekaterih stebrih ponekod po hribu, vseh seveda takrat nisem opazil.
No, nas v dolini jutri čaka ne-meglen dan v dolini, nato pa se znova pojavi inverzija in megla. Preveč naj ne bi smelo pobirati.
Se pa nakazuje na spremembo v nedeljo zvečer oz. V ponedeljek zjutraj, ko bodo temperature spet pod ničlo na vrhu Pohorja. Ampak še zaenkrat kaže na temperature, ki ne omogočajo zasneževanja oz. Celo postaja z vsako napovedjo malce topleje, saj se zamika ohladitev vvteden.. Tam okoli božiča pa bolj mrzlo in celo kaj sneženega... Kaže celo do 50mm padavin. Bomo videli.
Lepo vidna megla za vikend v Mariboru...
Napoved temperature na 1500m okoli božiča. Nakazuje na spremembo navzdol, ampak do katere vrednosti pa, pa še je odprto.
In pa temperature na Žigertovem vrhu, kjer se znova vidi, da bo jutri padla vlažnost.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|